P
Pinokioquipsterpuck

Windows 11 Trouble installing Stable Diffusion

Processor 12th Gen Intel(R) Core(TM) i9-12900HK 2.50 GHz Installed RAM 64.0 GB (63.7 GB usable) Originally I was having an issue where Pinokio would crash on Windows 11 after an update. I worked with @Morpheus testing things out and eventually after another windows update it started not crashing.
I tried using Pinokio 1.2.0 and during instillation it would have an error that it couldn't connect to download a file during install.
I tried 1.1.0 and now I am able to get past where 1.2.0 went but I eventually get this error that torch is not able to use the GPU. This is a fresh install of Windows 11 Pro with latest OS and driver updates installed. Thank you
No description
No description
No description
L
Lytanshadeβ€’45d ago
what GPU do you have? πŸ‘‹ wait, i'm blind! 3080ti might be trying to use the integrated GPU you see that error a lot with AMD cards installing automatic1111 but you should be using CUDA so clearly that's not working πŸ™‚
C
cocktailpeanutβ€’44d ago
please always share the logs.zip file
Q
quipsterpuckβ€’44d ago
Sorry about that. I just generated one.
C
cocktailpeanutβ€’44d ago
i'm not seeing any of the error messages in this log. Can you try: 1. Delete the entire automatic1111.git folder 2. Reinstall from scratch 3. Run and when you get the same error, create the logs.zip again, and then share THAT?
Q
quipsterpuckβ€’44d ago
Ok so I deleted it and tried to install it and got another error at stage 6 of the install. It worked through eventualy and got to 7 and gave the error again and just locked there. I generated a log. So I uninstalled Pinokio deleted all the folders for it, reinstalled it and tried again. I got the same. I tried to install it again and got the error again at Stage 6 but this time it never went to stage 7. I genereated another log. Before installing I turned off my firewall. I have not re-installed my virus scanner yet since I reformatted the computer.
C
cocktailpeanutβ€’44d ago
ok this is a completely different issue than the previous one since it's failing at the downlaod stage. In your file explorer, try going into the app/outputs folder and delete the files in there, and then try again sometimes I saw this happen when there are files in the download folder and they are corrupted fails to download
Q
quipsterpuckβ€’44d ago
maybe im looking in the right place but the outputs folder appears to be empty. I also turned on show hidden files just in case files were hidden. Ill try deleting the automatic1111 folder and starting from scratch there.
No description
C
cocktailpeanutβ€’44d ago
make sure there's no firewall blocking the download
Q
quipsterpuckβ€’44d ago
I turned the firewall off before testing after it didn't work the first time. I had looked through posts and saw that suggested as well as to make sure a virus scanner isn't blocking.
Q
quipsterpuckβ€’44d ago
No description
M
Morpheusβ€’44d ago
@quipsterpuckI wish I could help. But in both Logs I only see cloning and noting else. Did you delete the folder before trying again? It just stops after cloning. Can't even see what went wrong. Only your screenshot snippet shows that there is a connection issue during the download. But without logs showing it, I can't figure out why it failed. When you send screenshots, please always send the whole screen, not only a snippet of the error. Makes it impossible to see what went wrong and that way it only needs longer for you to get help.
Q
quipsterpuckβ€’44d ago
@Morpheus Is maybe there a certain port that needs to be open that maybe the built in firewall on the router is blocking? I still had the error on the screen from erlier so I went ahead and screenshoted everything. If I cant get it working it shouldn't be a big deal ive gotten Stable Diffusion working several times in the past manually installing it. I can try that way. Just way easier usually with Pinokio lol. Also yes I did delete the folder before trying again. I just came up with another idea of something to try ill give it a shot in a bit and if it works ill post what I did.
No description
No description
No description
No description
M
Morpheusβ€’44d ago
Port forwarding isn't necessary. I've seen it a few times that people didn't know there is another antivirus in the back. Happens sometimes when they mistakenly install it. together with another program. So just to ensure there is none, please check here. (screenshot) Should be displayed there if present. Another thing... i saw it in other scripts. But not sure if this install script does it the same way. When the model is still in the folder, download gets skipped. So you could try to download the model and put it into the checkpoints folder of your .\pinokio\drive\peers\...\checkpoints folder. I don't know if it makes sense. But maybe it's worth a try...
Q
quipsterpuckβ€’44d ago
That worked! I clicked on the part in the image that I highlighted yellow and downloaded it to the .\pinokio\drive\peers...\checkpoints folder and re-ran the install. It went through and I was able to launch it. I was trying to do that directly into the folder that it said below the link before and it wasn't working. I wasn't aware of that checkpoint folder that Pinokio uses. Thank you!
No description
M
Morpheusβ€’43d ago
You're welcome. πŸ™‚ Good to know this really works. But note, this is just disguising that the problem. But since you tried everything else ago, I also consider it as an acceptable solution. Let's just hope download works with other Apps again.
Q
quipsterpuckβ€’43d ago
I hope im not overstepping but i had a idea... I don't know how difficult it would be as I am not a programmer. I've only taken a few classes back in college. But you might be able to have a if then that if it fails to download through pinokio like 9 times or something it gives option to click link and download that file from browser with instructions of where to put it in a popup. Obviously it isn't as good as it just working but as backup for when it doesn't work. Just an idea don't know how feasible it would be or anything just figured I would throw it out there.
I love what yall are doing and look forward to future updates and features.
M
Morpheusβ€’43d ago
I had a similar idea, yes. Not an input option, since it is a bit more tricky. But something like a maximum amount of Attemps would save some scripts for sure. Maybe too man Attemps should skip the step and trigger an information at the end to download the model manually. If you want to, add this idea to https://discord.com/channels/1121039057993089076/1170114868247003207 I'm also only a user trying to learn more about all of that, to be able to offer better help. But sadly it's not in my power to program anything. I can barely read Python code... But if Cocktailpeanut sees your idea, he might like and implement it in the future. πŸ™‚
O
olgaysanacβ€’31d ago
hi. i want to setup Stable Diffusion web UI on Pinokio. but i have got a problem. How can i solve it?
O
olgaysanacβ€’31d ago
No description
O
olgaysanacβ€’31d ago
been on this screen for too long
L
Lytanshadeβ€’31d ago
can you supply your logs? The Report Bug button will zipped a copy into your pinokio home folder. And what GPU do you have?
O
olgaysanacβ€’31d ago
intel arc a750
L
Lytanshadeβ€’31d ago
logs will likely be needed to fix, but i'd be interested in trying adding a flag to the command line arguments on your webui-user.bat and see if it helps.
F
fekes1β€’31d ago
@cocktailpeanut
O
olgaysanacβ€’31d ago
O
olgaysanacβ€’31d ago
My Log Files
L
Lytanshadeβ€’31d ago
thanks. the bad news is, you'll need to reinstall completely. click delete on the stable diffusion launch page, and then back to settings and reset the Bin and Cache folders
No description
L
Lytanshadeβ€’31d ago
also, are you using latest version of Pinokio? 1.2.22? nevermind, just checked. yes you are πŸ™‚
L
Lytanshadeβ€’31d ago
the logs don't show any install since it was trying to install over a previous installation: so only shows this:
No description
L
Lytanshadeβ€’31d ago
the good news is, it should install and run cleanly. just double check that you don't have a firewall blocking anything, usually pinokio.exe or could be python.exe. ESET antivirus very often blocks pinokio. I assume arc will default to CPU on install... i hadn't considered that. i was assuming auto1111 would work, but i see a lot of chatter about requiring oneAPI and cli flag like --use-ipex Haven't thought about arc for awhile πŸ˜† install log should show what's happening though, when it hits that step. they're quite readable, just check C:\Users\PC\pinokio\logs\shell\cleaned\api\automatic1111.git and check the install and start log. any ERROR should stand out if it's a problem with an ARC install specifically, you'll maybe have to wait for more assistance. especially if it requires a lot of hacking to get working. And then it's maybe better for @cocktailpeanut to look at changing the install scripts so it's working for everyone moving forward. πŸ™‚
M
Morpheusβ€’31d ago
@olgaysanac Please replace your webui-user.bat file with this one. You find it in .\pinokio\api\automatic1111.git\app Please let me know if this works.
Want results from more Discord servers?
Add your server
More Posts
SUPIR.models.SUPIR_modelHaving a few issues getting supir running, Seems like a missing module, also not sure about where t[Download Failed] Error: read ECONNRESETI am getting this error on dreamtalk. it makes a bunch of attempts during installation but it never Error on multiple apps; ModuleNotFoundError: No module named 'click'Same issue I was having in the Gligen thread, that another user reported having as well - that errorSUPIR - 'uvicorn' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch fiWhile installing SUPIR, it gets stuck at step 7/11 and I get this error : "'uvicorn' is not recogniForge and Automatic1111 WebUI showing broken image in UI fix**-> this is fixed in latest auto1111 version, click update. ** It's due to a gradio permissions A1111 - Installation fails on windowsi have a problem with installing.my log report is:SUPIR ERRORS WHEN INSTALLING (USING NVIDIA 4090)Attaching screengrab and log file. Looking forward to start using it. Thank you!Comfy UI Reboot stalls at Reconnecting ....Whenever I install custom nodes and then need to update and reboot/restart Comfy UI, It never restarNot RunningHi everyone, who can tell me what is wrong and who can help meINSTALL VS ERRORError: Command failed: start /wait F:\PINOKIO\bin\vs_buildtools.exe --passive --wait --includeRecommSupir - High RAM / VRAM usageIt uses much Ram and it run for 400 seconds and still nothingTrouble with differential-diffusion on Windows 1.2Seems to hang during install.I can’t install it in my MacHi, I have tried to install Pinokio, when I try to open patch.command, the windows stays stuck at "PWhen starting Audiogen I get the nest message:{"message":"python demos\\audiogen_app.py","on":[{"event":"/(http://[0-9.:]+)/","return":"{{event.maStable cascade never startingI Installed Stable cascade everything went fine I tried launching the web UI and it is just loading Forge install hanging on 6/7Microsoft Windows [Version 10.0.22635.3212] (c) Microsoft Corporation. All rights reserved. C:\UserStable Cascade error in mac sonoma 14, How can I fix it???File "/Users/Alisa/pinokio/api/stablecascade.git/app/app.py", line 99, in generate prior_pipelinConnection IssuesSVD is not working ! kindly find the log zip file , I'm looking for your kind support cause till nowDifferential diffusion - Not running on AMD GPUAMD 6700 Win 11 this error just keeps coming up after a few seconds of hitting generate with any imaGLIBCXX_3.4.30' not found : stable diffusionI have this error with stable diffusion and stable diffusion forge , i'm using fedora 39 ######