Getting holes in generated LODs

Parts of my world are just not loading no matter how long I wait. I have to load parts of the world manually which is annoying since large strips of LODs don't generate. I tried playing around with lowering settings encase this was due to high CPU load and nothing.
No description
No description
14 Replies
SolDev
SolDev5mo ago
No description
SolDev
SolDev5mo ago
version says it's unsupported but I don't think this is exclusive to the preview builds
Azure
Azure5mo ago
this is because you changed settings or restarted your game while it was generating the chunks so your dh file is corrupted you can either: place a block in each effected chunk to regen it delete your dh file and restart generation try dh nightly they might have fixed it or cope ig
SolDev
SolDev5mo ago
I think this is the nightly
Azure
Azure5mo ago
then u got two other possible ways to fix it
SolDev
SolDev5mo ago
how to restart generation? just reopen the world?
Certified P. Drizzy
either delete sqlite file and regen lods or wait for updates this is known issue in nightly build
SolDev
SolDev5mo ago
more LOD fault lines
No description
SolDev
SolDev5mo ago
this time in the official released version wait nvm seems to have fixed itself
SolDev
SolDev5mo ago
still random LOD holes tho
No description
SolDev
SolDev5mo ago
@Builderb0y this is what I mean
Builderb0y
Builderb0y5mo ago
isn't that something james is already working on fixing? last I checked he just got something working and just needs to clean it up a bit now.
SolDev
SolDev5mo ago
not sure but it's even more broken on the beta see here
Builderb0y
Builderb0y5mo ago
well, they're not called betas for no reason. there's no guarantee of stability on them.